Rulied Generation design ékszer

19

Generation

Legújabb design ékszer kollekciónkat, a Generation-t a generáció-elmélet ihlette, legfőképpen az X Y és Z generáció különbözőségei.

Számomra a generáció-elmélet arra hívja fel a figyelmet, hogy az informatikai forradalomnak köszönhetően az egy időben egymás mellett élő generációk nagyon különböző életstílust és kommunikációs világot mutatnak. De ahelyett, hogy saját generációmat méltatnám és közben a fiatalabb generációkban a hibát keresném, inkább arra buzdítok mindenkit, hogy törje át ezeket a generációs skatulyákat, korlátokat és legyen nyitott a világra. Hallgassuk meg egymást és próbáljuk a másik szemszögéből is megvizsgálni egy-egy kérdést, mert ez egy kölcsönösen pozitív helyzetet teremt.

A másik gondolat, amit szeretnék átadni ezzel a kollekcióval az az, hogy merjünk Azok lenni, Akiről mindig is álmodtunk. Ne hagyjuk, hogy a körülmények, vagy a társadalmi elvárások megakadályozzanak bennünket abban, hogy elérjük céljainkat, mert nem a kor számít, nem az, hogy ki mivel indult, hanem az, hogy akarja-e igazán!

A design ékszer kollekció formai kialakításában fontos szerepet játszott, hogy a generáció-elmélet az informatikai forradalomra épül, annak hatására, vagyis a digitális világ térhódítására.

Ez volt az egyik formai kiinduló alap. A másik az a geometrikus gondolkodás, ami általában jellemzi design ékszereimet. Elég szögletes vagyok magam is, bár másképp, mint amivel általában a „kockákat” szokták jellemezni.

Azért választottam alapmotívumként a négyzet lemezt és benne egy kerek kivágást, mert ennek több jelentése is van. Egyrészt utal arra, hogy attól még, hogy kívülről „kockák” vagyunk, belülről lehetünk igazán kerekek, másrészt az alapmotívum éle és közepe az egyesekre és a nullára is utal, ami a bináris számrendszer alkotóeleme, és alapja az informatikának.

Minden egyéb forma a kollekción belül erre az alapformára vezethető vissza. Vagy többszörösen összetett alapformákból épülnek fel a design ékszerek és alkotnak térbeli formát, mint például az X gyűrű, vagy az alapmotívum élei köszönnek vissza egy-egy síkbeli formán, mint például az Y fülbevaló.

Minden darab 925 ezrelék finomságú, sterling ezüst készül különböző felületkezeléssel ellátva. Rozé-, vagy sárga aranyozással, fekete és fehér ródiumozással, vagy antikolt változatban is elérhetőek, vagy rendelhetőek a termékek. Válaszd a hozzád legjobban illő design ékszert a kollekcióból, vagy lepd meg egy szerettedet vele!