16 Peyote

16

Peyote

Az elnevezés arra a technikára utal, amivel a kiváló minőségű japán gyöngyöket felfűztük. Kezdetben kizárólag gyűrűk készültek.

Az első daraboknál még nem ismertem a különbséget japán gyöngy és japán gyöngy között. Számtalan darabot készítettem el egyedül, sokszor éjszakába nyúlóan. Kipróbáltam több márkát, végül a Miyuki delica gyöngyeinél kötöttem ki. Ez a japán gyártó szinte tökéletesen egyforma üveggyöngyöket állít elő, ettől lesz a peyote technikával készült darabok eredménye olyan (főleg a fémes színek esetében), mintha homogén szerkezetű anyag lenne és nem ezernyi pici üveggyöngy.

2016-ra az ilyen technikával készült termékek skálája igen széles volt. Medálokat, gyűrűket, karkötő betéteket, övcsatokat és még sok mindent készítettünk ezzel a technikával. Ekkor már segítségem is volt Sárkány Anna személyében, aki hobbiból készítette az ékszereket nagy odafigyeléssel. Anna ma is nagy segítségem a vásárokon.

A Peyote termékek készletre gyártását befejeztük, de közel száz féle különböző színű gyöngyünk van ma is, így „egyedi megrendelés” esetén még tudunk kéréseket teljesíteni.